Osa zadního kola (jasně,že na GSX1400)

Odpovědět
camerik

Osa zadního kola (jasně,že na GSX1400)

Příspěvek od camerik »

Nazdar,
koupím osu zadního kola i s matkou, nebo i uvítám info kdeže sehnat - hledám a nenacházím(možná hledám blbě)
Případnou cenu nabidněte :hand
Předem díky.
Krejca
Jméno: Jan
Příjmení: Krejčí
Pohlaví: Muž
Motocykl 1: GS 1200

Re: Osa zadního kola (jasně,že na GSX1400)

Příspěvek od Krejca »

Zdar chlape nekouk jsem odkud jsi mě tady v Jablonci na Bandita nechal mechanik osu vytočit,nechal ji i pokovit a bylo to do litru,jestli to máš sem daleko zkus někde u vás servisáky většinou znají lidi co ti ti vyrobí.
zajda
Jméno: Zajda
Příjmení: Michal
Motocykl 1: GSX1400

Příspěvek od zajda »

Krejca píše:Zdar chlape nekouk jsem odkud jsi mě tady v Jablonci na Bandita nechal mechanik osu vytočit,nechal ji i pokovit a bylo to do litru,jestli to máš sem daleko zkus někde u vás servisáky většinou znají lidi co ti ti vyrobí.
Je z Brna jak já. Právě tak jak píšeš si to už nechal udělat. Co vím tak závit uřízl a nechal navařit druhej. Pak dokoupil novou matku.
Krejca

Příspěvek od Krejca »

To vaření asi neni uplně to pravý,já to měl vytočený podle origa z jednoho kusu :S
camerik

Příspěvek od camerik »

Nevím jestli je nebo není vaření ok , ale tam kde to vařili dlouho laborovali co to je za slitinu nebo co a výsledek považuji za super , při řekněmě ostřejších jízdách se zatím nic neděje a asi to tak zůstane, je to vařený v místě, kde už osa leží v kyvce, takže namáhání minimální (z mýho naprosto netechnickýho hlediska vůbec žádný ).
No a sezónu a půl před tímhle jsem jezdil se strženou osou a matka držela na dvou závitech a nepohlo se taky nic, v podstatě, kdyby ty dva závity neodešli do věčných lovišť - Zajda tu matku viděl :rofl ....- jezdím to dodnes.

Každopádně díky za radu. :yes

Jo a dávejte bacha při šroubování ať nejdete přes závit - takhle mě to vzniklo, jen jsem se soustředil na ten předepsanej moment 100Nm a závity jsem sjel dohola.... :head
Krejca

Příspěvek od Krejca »

No hlavně at ti to drží,jinak by třeba přez zimu nebyl problém kdybys to chtěl pojistit mi tu osu poslat a já bych ti tu nechal vytočit novou.
PS už mám zareservovaný svý GSX a už se fakt těším jsou krásný:-)
camerik

Příspěvek od camerik »

Jo super dík, přes zimu by to mohlo proběhnout....

Jinak krásný jsou to je jasný :yes

Jsem přes zimu nebyl v garáži, celkem jsem chtěl změnu, ale pak zjara dojel Zajda, já si oživil jak ty naše machny vypadají a jedou, no a hotovo :rofl - nedám z ruky .... :shake
Krejca

Příspěvek od Krejca »

Chápu,škoda že jste všichni z Moravy ,mám to přeci jen z ruky.Zeptám se ti přesně na cenu at máš přesné info.
Dajos
Člen klubu
Člen klubu
Jméno: Dalibor
Příjmení: Plischke
Telefon: +420604534994
Motocykl 1: CBR 1100XX (Stříbrný Blekouš)
Motocykl 2: jawa 50/550 pařez

Příspěvek od Dajos »

Osobně bych tu osu taky raději nevařil, přecejen při představě kdyby to prasklo co by mohlo nastat..raději nedomýšlet. Pro šikovného soustružníka by vyrobení osy podle originálu neměl být žádný problém. V Brně takových musí být určitě několik :hi
Pár kontaktů zde:
http://www.industrycontact.cz/produkty/ ... avsky-kraj
..co už včil
camerik

Příspěvek od camerik »

to je právě to....,co by se mohlo stát? je to vařený až venku - čistě závity a tam se to jenom utahuje, tlak na osu je v místě opření v kyvce řekl bych :tmi , ale jo v zimě to nechám vytočit, popravdě mám spíš strach z jakýho matrošu to udělají.... no jo jsem od dřeva tak tomu nerozumím.... :D
Odpovědět