Jakou helmu?
- Tom
- Člen klubu
- Jméno: Tomáš
- Příjmení: Klička
- Pohlaví: Muž
- Motocykl 1: Suzuki GSX 1400 03 - už zase je :)
- Motocykl 2: Suzuki GSX 1400 03 - už není :(
- Motocykl 3: KTM 990 Superduke 09 - už není :(
Jakou helmu?
Chci koupit novu helmu ale nevím jakou,na trhu je tři pr...e helem a já prostě nevím jakou! Mám 3 favority...Suomy Vandal,Scorpion EXO 1000 a KBC VR2R.Samozřejmě beru v úvahu že musí sednout hlavně mě na hlavu.Suomku a KBC jsem zkoušel,EXO ne.
Poradtě chlapi,su z toho zoufalej. Klidně i jiný značky.Doted jsem měl Nolanku a byl jsem spokojenej ale chci zkusit něco jinýho.Cenová hranice je kolem 8000.
Budu rád za každou radu.
Poradtě chlapi,su z toho zoufalej. Klidně i jiný značky.Doted jsem měl Nolanku a byl jsem spokojenej ale chci zkusit něco jinýho.Cenová hranice je kolem 8000.
Budu rád za každou radu.
Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušení sekyry. Abraham Lincoln
Život je jako žebřík do kurníku: krátký a posraný. Neznamy autor
Kdo jinemu jamu kopa, je u neho na brigade. Neznamy autor
-
- Jméno: Karel
- Telefon: +420
- Motocykl 2: Suzuki GSX 1400 K7
Re: Jakou helmu?
No jak jsi psal helem je spousta.
Já jsem musel volit sklápěčku ,protože nosím brýle.Chtěl jsem nějakou pořádnou tak jsem testnul schubrtha C2.
Celkem dobrá volba ,ale je cenově drahá.Bral jsem jí v Rakousku a vyšla asi o 3500 levněji jak u nás.
No spíš musíš volit co ti víc sedne a jaký matroš je použit za ten peníz.
Já jsem musel volit sklápěčku ,protože nosím brýle.Chtěl jsem nějakou pořádnou tak jsem testnul schubrtha C2.
Celkem dobrá volba ,ale je cenově drahá.Bral jsem jí v Rakousku a vyšla asi o 3500 levněji jak u nás.
No spíš musíš volit co ti víc sedne a jaký matroš je použit za ten peníz.
Zdar,jako ruzumnou variantu bych ti doporučil ještě BELL,myslím hodně dobrý helmy,ani ne protože je prodávám,ale v různých testech vždy s přehledem plný počet bodů,což je taky určitý měřítko,aspoň pro mě,mrkni k nám na stránky a pročti si to,teda když se ti bude chtít ,čau
- Tom
- Člen klubu
Jo,ty jsou špica,ta Daytona i ta Indy se mi moc líbí.Jedinej problém je, že jsou nad moji cenovou hranici,chci totiž ještě koupit kombošku.Každopádně se asi ve středu stavím,jsi mě docela nalákal.
Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušení sekyry. Abraham Lincoln
- Dajos
- Člen klubu
- Jméno: Dalibor
- Příjmení: Plischke
- Telefon: +420604534994
- Motocykl 1: CBR 1100XX (Stříbrný Blekouš)
- Motocykl 2: jawa 50/550 pařez
Ideální je si helmu vyzkoušet za jízdy na motorce, jestli do ní nefouká, jak je to shlukem atd., ale to bohužel většinou nikdo neumožňuje. Mohl bych se pokusit domluvit vyzkoušení helem Lazer a AGV u výrobce v Prostějově - jsem předběžně domluvený s jedním tamním zaměstnancem.
Taky uvažuju o změně kokosu a koupím si jen tu kterou si budu moct vyzkoušet ať nedopadnu jak s dosavadním helmutem...
Taky uvažuju o změně kokosu a koupím si jen tu kterou si budu moct vyzkoušet ať nedopadnu jak s dosavadním helmutem...
..co už včil
- Tom
- Člen klubu
Právě,to je největší problém,tak třeba v KBC to umožní,proto je to taky favorit.I v Motomanu v brně to povolí ale musíš jim tam něco nechat.
- Tom
- Člen klubu
Tak výběrové řízení vyhrála jednoznačně Scorpion EXO-1000.Už ji mám doma.Koupil jsem jí v MCF ve Slušovicích,cena 6800.V základu má nosní deflektor,bradovou clonu,vyklápěcí vnitřní bríle,atd.První dojmy z jízdy jsou super,do 100 km/h je krásně tichá,nad už začíná být trochu hlučnější ale oproti Nolance je furt ještě tichá.Jel jsem s ní zatím max.150km/h a je to super.Na hlavě mi sedí ze všech odzkoušených nejlíp.Větrání je taky dobrý,a do helmy se nikde bokem nedostává vzduch což ocěňuju bo na nolance mi permanentně foukalo pod bradou do helmy a furt mě slzely oči.Jinak jedinej nedostatek je asi že je užší ta díra na hlavu takže je to horší si ji nasadit ale to se ještě trochu rozchodí. Ty nafukovací lícnice se mi taky líbí,ale jejich funkce je prej hlavně ta, že když se ty lícnice trochu vychodí tak se daj dofouknout aby helma seděla pořád pevně na hlavě.Brejle nenosím takže nedokážu říct jesi je vhodná.Jinak záruka klasika dva roky plus servis zdarma.
Ještě jedna perlička....v MTT v brně mi naprosto neochotná prodavačka přepočítala cenu z katalogu Louis na 10500 Kč a to s tím že by mi ji závazně objednala bez možnosti předem si ji odzkoušet!Sranda ne?! By mě zajímalo jakej si tam napočítala kurz!
Ještě jedna perlička....v MTT v brně mi naprosto neochotná prodavačka přepočítala cenu z katalogu Louis na 10500 Kč a to s tím že by mi ji závazně objednala bez možnosti předem si ji odzkoušet!Sranda ne?! By mě zajímalo jakej si tam napočítala kurz!
-
- Jméno: Josef
- Příjmení: Indruch
- Telefon: 603226495
- Motocykl 1: GSX 1400
- Motocykl 2: CRF 450
Jsem se zrovna přihlásil tak sem si řek že se vyjádřím taky,na předchozí moto(Afrika Twin)jsem jezdil s vyklápěčkou AIROH SV 55 jenže schovanej za turistickým plexi jsem nemohl docenit její kvality při vyšších rychlostech,jak jsem ji projel na gsx ještě s laďákama od creptuse tak jsem myslel po půl hodině že jezdím na traktoru,první jsem sundal laďáky a nasadil origo výfuky ale hlučnost zůstala,tak jsem začal hledat a zkoušet různý značky-integrálky/airoh,vemar,shark,agv,caberg, po větším hledání jsem došel k tomu že je to jen o ceně-a že teda koupím něco lepšího kolem 10tis,vybral jsem ARAI RX-7 corsair,za 13tis-sleva z 15tis ale dokup černého plexi za 1400kč.
moje zkušenost : přilba do 100-120 super klid,potom není hlučná ani extra tichá-je to někde na pomezí dlouhodobě snesitelného, ale poryvy větru jsou slyšet vždycky(od 150 výš je hluk asi stejný)jo ale je to nebezpečný-manželka ji viděla a hlavně vyzkoušela a musel jsem koupit druhou arai sice levnější ale je to balík.
moje zkušenost : přilba do 100-120 super klid,potom není hlučná ani extra tichá-je to někde na pomezí dlouhodobě snesitelného, ale poryvy větru jsou slyšet vždycky(od 150 výš je hluk asi stejný)jo ale je to nebezpečný-manželka ji viděla a hlavně vyzkoušela a musel jsem koupit druhou arai sice levnější ale je to balík.
-
- Jméno: Zajda
- Příjmení: Michal
- Motocykl 1: GSX1400
Já mám Nolanku N102 Vyklápěčka. Jsem maximálně spokojenej
Přesně tuhle mám
Přesně tuhle mám
-
- Jméno: Jan
- Příjmení: Čapka
- Telefon: +420
- Motocykl 1: SUZUKI GSX 1400
Vyzkoušel jsem spoustu helem, nejdříve jsem chtěl vyklápěčku, ale nakonec jsem skončil u SHOEI XR 1000. Ta jediná mi skutečně sedla jako prdel na hrnec. Asi mám divnou hlavu, ale ostatní byly pořád jen kompromis co se týče pohodlí. Shoei teda není nijak tichá helma, ale já preferuju, aby helma hlavně perfektně sedla na hlavu. No a teď jsem byl u Louise ve Vídni a tam měli nový model XR 1100 a to je úplná bomba, sedí mi dokonale a ještě má spostu vylepšení - nový design snižující hlučnost, větší pinlock, kvalitnější uzavírání plexi, nový systém větrání, bradový deflektor ... mňam