Ahoj,
při pokusu o vyčištění pružin na zadních tlumičích se mi podařilo sundat barvu (stříbrnou) na základ(černou).
Prosím o radu jakým způsobem je možno demontovat tlumiče abych mohl pružiny sundat a rozleštit
Díky za odpovědi
zadní tlumiče
-
- Jméno: Zajda
- Příjmení: Michal
- Pohlaví: Muž
- Motocykl 1: GSX1400
Re: zadní tlumiče
Co se týče sundání tlumičů, tak to je maličkost. Postavíš na stojan a na každém tlumiči jsou dva šrouby. Ty odmontuješ a tlumič sundáš. Horší je to se sundáním pružiny. Na to musíš mít lis. Mě to dělal kamarád oba tlumiče mu zabrali cca 2 hod. Sundat a pak nasadit nalakované pružiny. Až sundáš prožiny tak nesmíš pohnout s hydroštelováním předpětí pružin. Mohlo by se stát že ti vyteče z toho olej. Při nasazování pružin zpět je dobré použít nějaký kus kůže, jde o to aby se ti ty pružiny neodřely při nasazování
-
- Jméno: Radek
- Příjmení: Jalůvka
- Motocykl 1: GSX 1400
- Motocykl 2: Yamaha TDM 850
OK díky za radu, kažopádně je to pěkný oříšek. Je to zvládnutelné jen se budu muset zkamarádit s někým kdo má lis.Na tvé moto jsem viděl, že máš pružiny černé. Nechal jsi to lakovat s motorkou nebo sám sobě si klasickým sprejem se základovkou.Udrží se na tom normální barva (nepopraská při pohybu pružin) nebo se to musí nějak vypalovat. Díky
-
- Jméno: Zajda
- Příjmení: Michal
- Motocykl 1: GSX1400
Nechal jsem si to lakovat s motorkou. Barva ta udrží, ale záleží hodně na laku, ten musí být měkčí. Nesmí být v laku moc tvrdidla.Radek píše:OK díky za radu, kažopádně je to pěkný oříšek. Je to zvládnutelné jen se budu muset zkamarádit s někým kdo má lis.Na tvé moto jsem viděl, že máš pružiny černé. Nechal jsi to lakovat s motorkou nebo sám sobě si klasickým sprejem se základovkou.Udrží se na tom normální barva (nepopraská při pohybu pružin) nebo se to musí nějak vypalovat. Díky