Větrný štítek
- IPetr
- Člen klubu
- Jméno: Petr
- Příjmení: Žanta
- Pohlaví: Muž
- Telefon: +420 608268608
- Motocykl 1: Suzuki GSX 1400 / 2002
- Motocykl 2: Yamaha Tenere 700
Větrný štítek
Kamarádi,
chtěl bych poprosit ostatní, kteří mají na motce nějaký větrný štítek o krapet měření.
Mám givi štítek velikost tak střední. Ten mi směruje vzduch přesně na hledí helmy což není zrovna vhodné. Dle všech návodů by měl vzduch směřovat buďto nad helmu nebo těsně pod ní. Když jedu a štítek tak o 1cm nahoře ohnu, tak je rázem ticho a mohu pak lahodně poslouchat krásný zvuk creptusů.
Provedl jsem malé měření.
Výška mého štítku, měřeno od vrchní obroučky světla je přesně 30 cm.
Vzdálenost vrchní hraný štítku od středu trubky řidítek, měřeno mezi uchycením řidítek k brejlím, je 25 cm.
Myslím, že pomůže, když ten štítek o kus zkrátím, konstrukce štítku mi to dovoluje, tak to bude v pohodě.
Zajímají mne vaše rozměry a zkušenosti, třeba se tak doberu k optimální velikosti štítku.
Díky
chtěl bych poprosit ostatní, kteří mají na motce nějaký větrný štítek o krapet měření.
Mám givi štítek velikost tak střední. Ten mi směruje vzduch přesně na hledí helmy což není zrovna vhodné. Dle všech návodů by měl vzduch směřovat buďto nad helmu nebo těsně pod ní. Když jedu a štítek tak o 1cm nahoře ohnu, tak je rázem ticho a mohu pak lahodně poslouchat krásný zvuk creptusů.
Provedl jsem malé měření.
Výška mého štítku, měřeno od vrchní obroučky světla je přesně 30 cm.
Vzdálenost vrchní hraný štítku od středu trubky řidítek, měřeno mezi uchycením řidítek k brejlím, je 25 cm.
Myslím, že pomůže, když ten štítek o kus zkrátím, konstrukce štítku mi to dovoluje, tak to bude v pohodě.
Zajímají mne vaše rozměry a zkušenosti, třeba se tak doberu k optimální velikosti štítku.
Díky
IPetr
-
- Člen klubu
- Jméno: Pavel
- Příjmení: Plíšek
- Telefon: +420737668005
- Motocykl 1: GSX 1400 2002
- Motocykl 2: Skůtr Kymco Vitality 50
Re: Větrný štítek
Dyk je to nádherný NAHÁČ.Sundej štítek, máš po problému!!uááá to jsem ale hlava....co? 

přesně,když jsem měl štítek, tak nad 140-150 mě lítala hlava ze strany na stranu,sundáno - po problému 

-
- Jméno: Zajda
- Příjmení: Michal
- Motocykl 1: GSX1400
Tak tak chlapci. Bez štítku je to ono. 

- IPetr
- Člen klubu
- Příjmení: Žanta
- Telefon: +420 608268608
- Motocykl 1: Suzuki GSX 1400 / 2002
- Motocykl 2: Yamaha Tenere 700
Tak to já vím, že bez štítku to je nejlepší ale když člověk jede krapet dál, tak se hodí. Je fakt, že na delší štreky by se šiklo turistické plégo.
IPetr
-
To jsi si měl koupit nějakého toho BurgmanaIPetr píše:Tak to já vím, že bez štítku to je nejlepší ale když člověk jede krapet dál, tak se hodí. Je fakt, že na delší štreky by se šiklo turistické plégo.

Naháč je naháč a né nějaká oplastovaná potvora

Co máte všeci s tím foukáním? Vám vadí větr ve vlasech?

Myslímsi že u této motorky dost rozráží větr kryty budíků. A je to úplně dostačující a nevidím důvod ho usměrňovat ještě štítkem, buď na hruď či na budku.
To je jen můj názor na štítek či štít.
No třeba mě nevadí vítr ve vlasech, mě by spíš zajímalo jaký to je

jinak když už člověk pojede někam dál, tak tam šoupnout to turistický plégo
,to aspoň funguje,ostatní ty pseudopléga jsou na prd,podle mě teda...
Na druhou stranu pokud je člověk menší může i to menší pomoct,ale to nejsem, tak nevím

jinak když už člověk pojede někam dál, tak tam šoupnout to turistický plégo

Na druhou stranu pokud je člověk menší může i to menší pomoct,ale to nejsem, tak nevím

-
To turistické plégo by muselo být hodně vysoké s našema postavama. Něco podobného jak na starém tatranu a nebo na jak bylo na Jawkách s revmaplechama.camerik píše:No třeba mě nevadí vítr ve vlasech, mě by spíš zajímalo jaký to je![]()
![]()
![]()
jinak když už člověk pojede někam dál, tak tam šoupnout to turistický plégo,to aspoň funguje,ostatní ty pseudopléga jsou na prd,podle mě teda...
Já jsem měl celkem vysoké plégo na bolldogu, které vypadalo hnusně a stejně mě to foukalo přímo do helmy.
Měl jsem i malej origo štítek a ten usměrňoval vzduch přímo pod kozy. Prostě na pikaču je plégo.
Když jsem přesedlal z bulldoga na gsx tak jsem čuměl jak oproti němu na gsxu málo fouká i při vysoké rychlosti.
-
- Člen klubu
- Jméno: Pavel
- Příjmení: Plíšek
- Telefon: +420737668005
- Motocykl 1: GSX 1400 2002
- Motocykl 2: Skůtr Kymco Vitality 50
Vítr ve vlasech....to musí být žů žo!!! 

- Ufi
- Člen klubu
- Příjmení: Straka
- Motocykl 1: GSX 1400 (04) modrobílá
- Motocykl 2: HD 1200 Fateful ( viz. můj skype )
- Motocykl 3: HD Ultra elektra glide
- Motocykl 4: Jawa 350 california
- Motocykl 5: Pionýr Jawa 21
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem kupoval motku jako funglovku, tak sem si tam nechal přimontit kufry a taky givi štítek, takže než jsem zjistil, že jízda ve stoje nad štítkem je tišší, tak uběhly dva roky
. Je fakt praktický, ale jen tehdy, když jedeš víc než 140, tak se za něj schováš, ale to jsem ještě jezdil i 220 po dálnici, takže praktický štítek je prakticky nanic
.
Dodnes ho mám ve skříni a kdyby měl někdo zájem je na prodej
.

Dodnes ho mám ve skříni a kdyby měl někdo zájem je na prodej

Nikdy nezjistíš co dokážeš, když to nezkusíš.