Interkomy

Technické dotazy, rady a pod
Odpovědět
Tom
Člen klubu
Člen klubu
Jméno: Tomáš
Příjmení: Klička
Pohlaví: Muž
Motocykl 1: Suzuki GSX 1400 03 - už zase je :)
Motocykl 2: Suzuki GSX 1400 03 - už není :(
Motocykl 3: KTM 990 Superduke 09 - už není :(

Interkomy

Příspěvek od Tom »

Na srazu se me par lidi ptalo na interkomy, ktere mame s pritelkyni na helmach. Jde o starsi model Interphone Cellularline do integralni prilby. Ja jsem ji porizoval sobe hlavne pro moznost funce sparovani s mobilem a navigaci. Bezne funguje s TomTomem a Garminem na bazi Bluetooth. S pritelkyni ted vyuzivame hlavne funci komunikace mezi pristroji.

+ lehka montaz na 3M pasky nebo na klipsy obsazene v baleni
+ zadne otravne kabely a snury omotane celeho tela.
+ dosah 500 metru (to kdybych mladou shodil na krizovatce aby my dala vedet :skleb )
+dlouha vydrz baterky (6 hodin nepretrziteho rozhovoru, 300 hodin standby-manual pise 700 hodin ale to je nesmysl)

- horsi zahajeni hovoru, ne vzdycky to klapne napoprve
- reproduktor v helme je potreba umystit na pohodlne misto, pokud ne tak vzhledem ke sve vetsi sirce muze tlacit na ucho. Musel jsem to asi na 3x vychytavat.
- nedoporucuju do helem do kterych zespod fouka nebo nemam tu vetrnou clonu pod bradou, jelikoz tam pak fouka na mikrofon a spolujezdec pak slisi neustale divny zvuky.

Jinak mlada to mela poprve na srazu a nemuzem si to vynachvalit. Koupil jsem to hlavne proto ze bohuzel nejsem znaly znakove reci a nemam naladu furt prstem nekam ukazovat jak dement abych ukazal neco zajimavyho (treba pouzkazat na tachometr jakou neuveritelnou rychlosti si to frcime :P )

My mame jeste ten pristroj co ma jen jeden reproduktor v helme, ten novy model uz ma stereo reproduktory. Kazdopane do 140 je rozumet krasne, nad uz je to na prd bo hluk okolniho prostredi to zacne prehlucovat a je hur rozumet. Interkomy maji funci potlaceni okolniho sumu a hluku, ale to podle me funguje jen do tech 140ti.

Jinak novy model se na netu prodava priblizne do 8000 korun za dva pristroje se sadou do integralni prilby.
Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušení sekyry. Abraham Lincoln
Život je jako žebřík do kurníku: krátký a posraný. Neznamy autor
Kdo jinemu jamu kopa, je u neho na brigade. Neznamy autor
Odpovědět